Skip to main content
Новини

„ВиК“ Перник с нов сайт

„Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник е с нов сайт научи екипът на „Мироглед“. За коментар беше потърсен инж. Борислав Иванов – управител на дружеството.

„Старият сайт вече не покриваше потребностите, които имаме, защото е създаден преди повече от петнадесет години. За това време много неща в IT сферата се промениха и за да бъдем коректни към своите абонати и да отговорим на очакванията им, трябваше и сайтът на дружеството да се осъвремени. Освен с нова визия, сайтът разполага с нови функционалности, които ще бъдат в полза на нашите абонати. Едно от основните неща е, че вече ще се визуализират текущите аварии на карта и всеки абонат, на когото е спряно водоподаването, ще може да се информира дали посочената авария засяга и неговия имот или причината да няма вода е друга. Така вече няма да е необходимо хората да се свързват с дежурния диспечер, а само да влязат в сайта, за да получат необходимата информация. Работи се и по допълнителна функция, която да стартира в бъдеще – ако даден абонат е посочил имейл адрес, както и адреса на имота си, ще получава съобщение кога предстои спиране на водата в неговия район.

Другата новост на сайта е самоотчета на водомерите, който абонатите ще могат да правят. В много случаи при отчитане на водомерите инкасаторите на дружеството не могат да запишат данните на съответните абонати, защото не са на адреса си по време на отчитането и в тези случаи те ще могат да посочат данните си директно в сайта ни. Обръщам внимание, че самоотчетите в блоковете трябва да се правят около датата, в която инкасаторката е отчела останалите абонати и общия водомер, защото иначе данните ще се разминават с общия водомер и ще са некоректни.

На новия сайт ще има и опция да се правят справки за задълженията. За целта е необходимо да се въведе абонатен номер и ЕГН на титуляра на партидата. Ако някой абонат няма достъп до тази опция, означава, че данните по партидата му са неверни в нашата база данни и той трябва да посети дружеството, за да ги актуализира.“ заяви инж. Иванов.

Референция:

https://mirogled.com/news-view/vik-pernik-s-nov-sait

bg_BGBulgarian