Skip to main content
Новини

ВиК Перник засади 200 дръвчета по повод световният ден на водата

Във връзка с ежегодното отбелязване на Световния ден на водата – 22 март „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник се включи в доброволческа инициатива за засаждане на дръвчета на територията на Пречиствателна станция за питейни води – Перник. Бяха засадени над 200 дръвчета като в засаждането се включиха служители на дружеството.

„Мисията на всяко едно ВиК дружество е да управлява наличните водни ресурси така, че те да достигнат до всеки един абонат с необходимото качество и количество. Ние осъзнаваме колко важен ресурс е водата и колко отговорна е нашата задача за нейното управление. Приоритет за нас е да опазваме и поддържаме наличните водни ресурси, както и да смекчаваме екологичния отпечатък върху природата. С подобни положителни практики искаме да вдъхновим хората към положителна промяна и поглед в посока опазване на околната среда.“ – заяви управителят на ВиК – Перник инж. Борислав Иванов.

Инициативата е организирана от „Български ВиК холдинг“ ЕАД в сътрудничество с Министерство на регионалното развитие и благоустройството и в нея се включиха всичките му дъщерни ВиК дружества.

bg_BGBulgarian